Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Глибоцька сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04363521) був реорганізований і увійшов до складу Бориспільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Звіт сільського голови Пасько Л.А. за 2016 рік

Швидко промайнув рік мого служіння Громаді. Хочу поділитись з Вами досягненнями, тим що не вдалось втілити, своїми думками щодо подальшого життя та розвитку наших сіл.

      З перших днів своєї роботи на посаді сільського голови намагаюсь побудувати роботу депутатського корпусу, виконкому та працівників сільської ради так, щоб робота велась злагоджено, відповідально, відкрито. 
Сільська рада є і буде публічною та відкритою у своїй діяльності, про що свідчить робота з висвітлення новин та сесій сільської ради на офіційному сайті, а також в інформаційному віснику Глибоцької сільської ради «Глибока долина», який виходить щомісячно.
      Про відкритість та роботу для односельчан свідчить і те, що апарат сільської ради приймає та обслуговує населення не тільки  в приймальні дні, якими є  середа і п’ятниця. 
      За поточний рік в апараті сільської ради введено посаду діловода. Радою прийняте рішення про введення штатної одиниці державного реєстратора речових прав.  Але поки цей почин не реалізовано по причині відсутності відповідних кадрів. Спеціаліст по субсидіях Корж Г.М. звільнилася за власним бажанням в зв’язку з виходом на пенсію. За  результатами оголошеного конкурсу на дану посаду зараховано Василенко С.П. 
       До Глибоцької сільської ради обрано 14 депутатів, до складу виконавчого комітету входить 7 чоловік. У звітному 2016 році було проведено 10 пленарних сесійних засідань, на яких розглянуто 171 питання. При раді працюють депутатські комісії:
-   з питань планування бюджету, фінансів та податків (голова комісії Свірська Н.В.)
- з питань земельних відносин, благоустрою, екології,  комунальної власності ( голова комісії Василенко В.М.)
-  з питань освіти, культури, молоді, материнства та дитинства, соціального захисту населення (голова комісії Джемесюк Т.Ф.).
 Депутати відвідують сесії майже100%, голосування проводиться поіменно.
     Виконавчим комітетом проведено 12 засідань, на яких прийнято 107 рішень. Переважно це питання, що стосуються будівництва – надання будівельних і поштових адрес, надання дозволів та розгляд актуальних питань повсякденного життя села.
       Сільська рада постійно працює із зверненнями громадян. Так за поточний рік до сільської ради  звернулось  216 громадян з письмовими зверненнями. По всіх зверненнях  намагаємося вчасно відповідно законодавства надавати відповіді, або приймати відповідні рішення. Також було 63 звернення на особистому прийомі у сільського голови.
 Значною залишається і кількість виданих довідок, так  в 2016 році видано 1000  довідок .
        Зареєстровано 17 новонароджених, 32 померлих, 7 шлюбів. Секретарем сільської ради вчинено 96 нотаріальних посвідчень. Впорядковано архівні документи сільської ради з 1989 по 2015 рік.
        З 1 січня 2016 року місцеві ради мають можливість прийняти на себе повноваження державного реєстратора, а це означає, що послуги з реєстрації майнових прав та їх обтяжень, реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємницької діяльності громада зможе отримувати в приміщенні сільської ради, без виїзду до районного центру. Для цього рішенням сесії затверджено додаткову штатну одиницю державного реєстратора. Це має бути особа з юридичною освітою та досвідом роботи, пройти навчання в органах юстиції, отримати повноваження та доступ до державних реєстрів. З 2017 року плануємо оголосити конкурс.
      З 4 травня 2016 року до повноважень сільської ради передалися повноваження реєстрації місця проживання громадян. В сільській раді людина може знятися з місця попередньої реєстрації і зареєструватися в наших селах. Хочемо звернути увагу на те, що згідно законодавства дітей теж потрібно реєструвати за місцем проживання батьків, або одного з батьків.  За цей час зареєстровано 99 осіб, 1 особа зареєструвала місце перебування.
        Бюджет сільської громади на 2016 рік було затверджено на рівні 1млн. 400грн. Станом на сьогодні бюджет виконано на 171%. Сума надходжень до бюджету загального фонду становить 2 493 217 грн.22коп. до спецфонду – 631 464 грн.92 коп.
Найбільші надходження –це єдиний податок з юридичних та фізичних осіб – 836.511 тис. грн.  та плата за землю  - 1 347 079грн. з них:
Земельний податок      з юридичних осіб – 552 554 грн.
                                       з  фізичних осіб – 267 402 грн
Орендна плата з юридичних осіб – 490 517 тис.
                             З фізичних осіб – 36 606 тис.
сума земельного податку  могла б бути набагато більшою ,ПРИКРО, що 382 жителів наших сіл (які проживають)  мають заборгованість, їх списки плануємо вивішувати для нагадування, а в подальшому, якщо не сплачується податок, то і вилучати ділянку.
       Видатки  сільської ради – загального фонду – 660 645, 08. грн., спецфонду – 78 793,64 грн. 
на благоустрій села – 161.261 грн.
допомога  населенню   (матеріальна) – 28 118 тис.
продуктові набори  – 6 818 грн.( ювіляри, одинокі, інваліди І групи, малозабезпечені)
        Робота повинна бути спланованою. Відповідно в 2016 році ми працювали над виконанням Програми соціально-економічного та культурного розвитку сіл Глибокого і Городище:
•    Так проведено перекриття даху ДНЗ «Колосок» сума -452 тис.грн. 50% кошти сільської ради,  50% - кошти районного бюджету
•    Виготовлена проектна документації на встановлення електроопалення в БК с.Глибокого – 13 800 грн. Виділені  кошти районного бюджету на встановлення  електроопалення – 294 526, 00 грн.
•    Поточний ремонт вуличного освітлення 39 122,84 грн. (кошти бюджету), 4 500 спонсорські кошти ( в т. ч. на матеріали – 23 322 84 грн.)
•    Ямковий ремонт доріг комунальної власності – 23 792 72 грн.
•    Облаштування дитячого майданчика в с. Городищі – 17 300 грн.
•    Паркан на центральній вулиці, огорожа кладовища із сторони дороги на Вороньків – 57 476,15 грн.
•    Смітнички – 5 309, 93 грн., контейнери – 37 800  грн.
•    Поточний ремонт приміщення сільської ради – 15 450 грн.
         Рішенням 5 сесії  VІІ затверджено програму «Благоустрій»
         В якій зазначені основні правила благоустрою та громадського порядку на території наших сіл, а саме порядок благоустрою біля присадибних ділянок , багатоповерхових будинків, об’єктів торгівлі; додержання тиші  та громадського порядку; утримання зелених насаджень, утримання домашніх тварин та птиці, заборона дій громадян та суб’єктів господарювання.
      Виконані заходи програми на 2016 рік: дошки оголошення – 6 шт., автобусні зупинки (пофарбовані, смітнички), ( дякуючи допомозі підприємця Буцика І.В. дві зупинки нові); карта- схема  вулиць села; поточний ремонт стели біля Обеліска Слави,  ліквідовано смітники  за магазином, біля дитячого садка;  відремонтовано колонки на кладовищі, організовано 6 суботників (4 в Глибокому, 2 в Городищі) -  3 на кладовищі, 3 в парках. Щира подяка тим, хто брав участь у суботниках. На кладовищі протягом літа проводилось скошування трави. Радує те, що люди, побачивши спроби навести порядок робили зауваження іншим. Слід відмітити, що територія  біля Обеліску Слави постійно підтримувалася в порядку учнями школи. 
    Щодо дотримання правил благоустрою. Часто можна почути, он у Процеві!  У Процеві ті ж самі правила, що і в нас. Проте у них свідомість вже не така як у нас. Бо там вулиця – це наше, парк – це наше, дитячий майданчик – це наше, а не сільського голови і депутатів. А отже треба робити все, щоб не тільки у дворі було гарно, а й біля двору. А як показує цей рік, то і у нас може бути «Проців». Перші ластівки – вулиці Перемоги, Вишнева, Ватутіна (бо депутати працюють Кубрак Віктор Васильович, Черкас Віктор Іванович). 
      Хочу подякувати керівникам ТОВ «Хлібороб» Нетесі М.І., ТОВ «Біотех ЛТД» Бикіну А.В., членам виконкому Нестеренку В.О., Пальчиковському О.П., депутатам Кишені О.І., Недождію С.В., Фесенку В.О., Кишені Анатолію Васильовичу, які надавали техніку для прибирання і вивозу сміття, розчищенню снігу, самі приймали участь у цьому. А також подякувати жителям нашого села  Валерію Васильовичу Косинському за допомогу в ремонті вуличного освітлення, Анатолію Свірському, Вячеславу Мусієнку, Сергію Дяченку, Сергію Недождію, які допомагали щовечора включати  світло, поки не було встановлене реле. 
       Дякуючи депутату Фесенку В.О. введено автобусний рейс с.Глибоке центр Бориспіль відправлення 0 7.00 ранку.
       Рішенням 5 сесії сільської ради прийнято Програму про забезпечення розробки містобудівної документації та топографічної основи «Генеральний план сіл Глибокого і Городище» на це із бюджету громади виділено 149 600.00 на топографічну зйомку, 279 471, 75 на генеральні плани. 
      Вагомим питанням цього року для сіл є затвердження нової нормативної грошової оцінки земель на рівні 79,78 грн (один квадратний метр) в Глибокому; 63,13 грн. в Городищі, що дасть змогу збільшити надходження земельного податку з 2017 року.
      Правом на субсидії   скористалися 470  родин, 36 на тверде паливо 
-    7 одиноких під опікою соціального працівника
-    5 родин під супроводом соціального працівника.
•    Медичні заклади (кошти районного бюджету) – Глибоке  - перекриття покрівлі, ремонт двох кабінетів, внутрішній туалет, планується спорудження пандуса і заміна плитки на вхідній доріжці ( Велика подяка колективу під керівництвом Іщенка С.С.)
•    Для підтримки спорту ( команда з волейболу, футболу, легкої атлетики), Спартакіада – 5 місце серед сільських рад. З ініціативи молоді села започатковано турнір з волейболу пам’яті Олексія Бедія, який проходив у червні. Дякуємо спонсорам наших спортсменів Бикіну А.В., Нетесі М.І., Бобруйку А.І, Кишені О.І, Дмитруку О.В., Василенку В.В. А також депутату- організатору – Берстеньову Олегу. 
•    Протягом року були проблеми з електропостачанням: 3 трансформатора на території с. Глибокого безхазяйні (вул. Грушевського, Окружна-Героїв, Польова) – Прийняте рішення 8 сесії сільської ради про передачу на баланс Київобленерго». 
      Приємним спомином року є святкування Днів села – 24 серпня  -Глибоке, 24 вересня – Городище (відзначені люди села у 17 номінаціях, відновлено традицію відзначення «Двір зразкового утримання»). Велика подяка підприємцям, які стали спонсорами свят. Особливо хочу відмітити жителів Городища, які самі собі творили свято за ініціативністю депутатів Цибульської К., Косинського В. 
     Все, що зроблено в селі за рік, є результатом спільної роботи депутатського корпусу, членів виконкому, керівників підприємств, приватних підприємців. Але є чимало проблем, які потребують вирішення:
•    Вироблення системи вивезення сміття  по вулицях. Шукаймо реальні шляхи разом, є пропозиції  - озвучуйте, вносьте реальні ідеї. 
•    Пріоритетним питанням на 2017 рік  залишається  питання капітального ремонту дороги Глибоке- Городище.
•    Спортивний майданчик на території школи – 450 000 грн. районні кошти, 83 100 – сільська рада.
•    Приведення порядку біля дворів.
•    Правовий порядок: турбує відсутність дільничого, маємо надію, що у січні він буде у селі.
•    Приведення відповідно законодавству питань оренди земельних ділянок комунальної власності
•    Питання очищення ставка в центрі села – одне із болючих, ми втачаємо водойму. В цьому питанні : проект – 100 тис., очистка 1-1.5 млн., а попередній крок – право комунальної власності на водойму – документація замовлена.
•    Планів ще багато, але, щоб їх озвучити, треба ще все обговорити на депутатських комісіях, обдумати, прорахувати і внести  у Програму розвитку на 2017 рік реальні заходи, які можна і треба буде виконувати.
       Підсумовуючи сказане, хочу зазначити, що 2016 рік видався  складним, але разом ми досягли певних результатів. Я хочу подякувати керівникам і працівникам освітніх, медичних закладів, керівникам культури, підприємцям, керівникам сільськогосподарських ТОВ, аматорам художньої самодіяльності, ансамблям «Надія», «Криниченьці», депутатам, працівникам сільської ради, членам виконкому всім, депутату районної ради Хворостянку Володимиру Миколайовичу, Матяш Тамарі Олексіївні, всім  хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади, тим, хто  робить наші села кращими.

 

  

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *